Skrevet av 08:35 News, Staff's Picks, Uncategorized

Maria Melle – jubileumsskrivet

Jessheim videregående fyller 50 år. Vi har intervjuet nye og gamle fjes for å høre om skolen vår fra ulike tider. Neste ut er Maria!

Når starta og slutta du på Jessheim vgs?

1999-2002

Hva jobber du med i dag?

Avdelingsleder på Jessheim vgs

Hva var opplevelsen din av å gå på Jessheim vgs?

Jeg trivdes veldig godt både faglig og sosialt. Det var en fin periode i livet, viktig på veien mot å «finne meg selv». Den gang som nå, var det en skole med stort mangfold blant elever og lærere – ikke så mye på den måten vi fort tenker mangfold i dag, men med rom for mange mennesketyper med ulike interesser, mål og ambisjoner.

Hvem var favorittlæreren din og hvorfor?

Wenche Lauritsen, min norsklærer på vg2 og vg3, er nok den læreren jeg har sett mest opp til. Hun var faglig sterk, humoristisk og sosialt både inkluderende og tøff. Norsk var favorittfaget mitt – og ville antagelig vært det med mange ulike lærere, men Wenche bekreftet og forsterket min interesse for faget med sitt engasjement både for det og for meg som elev. Når det er sagt, hadde jeg mange gode lærere – deriblant rektor Christian og rådgiver Berit som jeg nå har gleden av å være kollega med.

Hva var favoritten din i kantina?

Kringle varma i microen!

Hvilken linje og hvilke fag tok du?

Allmennfag (studiespesialisering) med fordypning i samfunnsfag og språk. Jeg tok også noen realfag fordi jeg ville «holde flere dører åpne», men nettopp sånn fant jeg ut av det ikke var noe for meg.

Var det Jessheim vgs. Som gjorde at du ville bli lærer?

Jeg er rektordatter og har vokst opp i et «skolehjem», og det har nok påvirket meg vel så mye i mine yrkesvalg, som det at jeg gikk her. Men mange dyktige og inspirerende lærere og muligheten til å være meg selv og få positive skoleopplevelser, har nok vært med på å styrke meg i valget.

Føler du at Jessheim vgs. På noen måte har tatt deg dit du er i dag?

Jeg er jo utdannet journalist og lektor med fagene norsk og tysk, og fagvalgene ble jeg sikker i løpet av vgs. I norsken fikk jeg utfolde meg, og ble sett for det. Da jeg kledde meg ut som Amalie Skram til presentasjonen av fordypningsemnet, ble jeg invitert til å gjøre det samme for en påbyggklasse. Det var litt skummelt, for der kjente jeg ikke så mange – men jeg setter veldig pris på at lærerne så og verdsatte min faglige prestasjon og kreativitet og løftet meg ut av komfortsonen. Sånt vokser man på – og sånn har jeg fått mot til å utfordre meg selv videre. Hva gjelder tyskfaget, har jeg også læreren min – Solbjørg Hansen, å takke for at jeg valgte å fordype meg i det. Hun oppfordret meg nemlig til å søke om å få plass på en måneds utveksling til Tyskland sommeren mellom vg2 og vg3, og det var en fantastisk opplevelse som gjorde meg overbevist om at jeg ville studere tysk videre.

Hva er ditt beste tips til elever som går på Jessheim vgs i dag?

Grip sjansen til å utvikle deg faglig og som menneske! Skolen er en fantastisk arena for å lære og å få respons som hjelper deg opp og fram, men da må du tørre å utsette deg for ubehag; svare

«feil», bli nervøs, gjøre ting du ikke har gjort før. Gjør du det, bidrar du samtidig til et trygt og utviklende læringsmiljø for medelevene dine. Sånn blir du rustet for resten av både studieliv, arbeidsliv og livet i seg selv.

(Visited 114 times, 1 visits today)