Når starta og slutta du på Jessheim vgs?

Jeg gikk på Jessheim fra 1990 til 1992.

Hva jobber du med i dag?

Jeg er forfatter.

Hva var opplevelsen din av å gå på Jessheim vgs?

Det var en fin tid, på mange måter. Jeg var veldig glad for å komme meg vekk fra ungdomsskole-tiden, og videregående ble en slags ny start. Noen av mine beste venner den dag i dag ble jeg kjent med på videregående. For meg var det også litt spesielt, i og med at faren min jobbet på Jessheim vgs – som lærer. Han kjente selvfølgelig alle lærerne som hadde meg, så det var ikke lett å komme unna med å gjøre en dårlig innsats. Min søster Hege gikk også på trinnet over meg, og hun hadde jo bare 6’ere (det er mulig hun hadde en eller to 5’ere), så det var litt forventningspress, kan du si, på at jeg skulle være like smart (spoiler alert: det var jeg ikke). Men jeg ser tilbake på de tre årene med takknemlighet.  

Thomas i dag

Hvem var favorittlæreren din og hvorfor?

Aud Hammerstad. Hun var morsom og flink. Jeg var mer enn middels interessert i språk, og jeg hadde Aud i både norsk og engelsk. Jeg lo mye i timene til Aud.

Hva var favoritten din i kantina? 

Jeg husker ikke at jeg kjøpte så mye mat i kantina (jeg tilhører den generasjonen som alltid hadde med matpakke), men det gikk med noen plastkrus med buljong, husker jeg.

Hvilken linje og hvilke fag tok du?

Allmennfag. En ørliten anekdote: Jeg husker jeg tok maskinskriving som valgfag et år, mest for å fylle opp kvoten. Det var ikke et fag jeg tok spesielt seriøst den gangen, og jeg fikk heller ikke særlig god karakter, men jeg lærte meg grunn-teknikken som jeg fikk ekstremt god nytte av senere da jeg først ble journalist, senere forfatter. Ofte vet man ikke konsekvensene av de valgene man tar før det har gått litt tid. Det synes jeg er fascinerende.

Føler du at Jessheim vgs. på noen måte har tatt deg dit du er i dag?

Nå er jeg blitt 48 år gammel, og som de fleste mennesker er jeg et produkt av alt jeg har gjort opp igjennom livet. Sånn sett var Jessheim vgs viktig; mange vil hevde at tenårene er de mest formative årene. Det er da man så smått begynner å lære hva det vil si å være et voksent menneske. Akkurat det tok nok litt lenger tid for meg, men videregående var viktig. Jeg gjorde mange dumme ting i løpet av de årene (ingen oppfølgingsspørsmål, takk). 

Hva er ditt beste tips til elever som går på Jessheim vgs. i dag?

Først og fremst: Ha det gøy, men husk at det går an å ha det gøy uten å være uansvarlige. Velg fag som interesserer deg, som du har lyst til å lære mer om, og som du tror du kan ha nytte av senere. Og – kanskje det viktigste rådet jeg kan gi til alle som vokser opp i dag: Husk at livet handler om mer enn bare dere. Ja, det er mye som skjer i livene deres akkurat nå, og det er fort gjort å bli selvopptatte. Men ta et skritt vekk fra speilet og se dere omkring. Vær snille og rause med hverandre. Og – besøk besteforeldrene deres ofte.

(Visited 188 times, 1 visits today)