Når starta og slutta du på Jessheim vgs?

Jeg gikk på JVGS fra 2001 – 2003

Eivind på videregående

Hva jobber du med i dag?

Jeg er ordfører i Ullensaker kommune.

Hva var opplevelsen din av å gå på Jessheim vgs?

Det var en veldig fin tid, med mye læring og sterke sosiale bånd. 

Hvem var favorittlæreren din og hvorfor?

Det var Christian Andresen som nå er rektor. Han kom inn som en ung og kul lærer med utdannelse i statsvitenskap fra universitetet. Siden samfunnsfag var mitt favorittfag så fulgte jeg nok spesialt mye med på undervisningen i hans timer. 

Hva var favoritten din i kantina? 

Bagett med ost og skinke. 

Hvilken linje og hvilke fag tok du?

Allmennfaglig studieretning. 

Evind i dag

Føler du at Jessheim vgs. På noen måte har tatt deg dit du er i dag?

Ja. Det var en god erfaring. Jeg var nok ikke den mest flittige eleven som har gått på skolen i forhold til lekser og skolearbeid. Men jeg lærte nok til å kunne ta meg betydelig opp faglig på høyere utdannelse senere. Så jeg vil si at jeg fikk et godt grunnlag for kritisk tenkning og høyere utdannelse. 

Samtidig så er tiden Jessheim videregående en veldig sosial tid, der man automatisk får mulighet til å stifte bekjentskap med mange mennesker med ulike sosiale og kulturelle bakgrunner. Jeg er glad i mennesker og har et mål om å møte alle jeg treffer på samme måte uavhengig av bakgrunn eller sosial status. Jeg er også veldig glad i mangfold, og ser verdien og synergieffektene i at folk med ulik bakgrunn jobber sammen. Jeg tror det er verdier som i stor grad ble formet i tiden på Jessheim videregående skole, som har vært viktige for å ta meg dit jeg er i dag, og ikke minst så er de viktige der jeg er i dag siden Ullensaker er en veldig mangfoldig kommune. 

Hva er ditt beste tips til elever som går på Jessheim vgs. I dag?

I løpet av de årene som har gått siden jeg gikk på videregående så har jeg sett at realfag er viktigere enn jeg forsto på den tiden, også for oss som skal jobbe med mer humanistiske fag. Så en ekstra innsats der vil jeg nok anbefale. Et annet tips er at all lærdom kan være relevant i senere jobber. 

Ellers er livet på videregående skole ganske likt livet for øvrig. Det er viktig å finne en god balanse mellom fag, sosial omgang, trening og helse. Når man finner den balansen i livet så blir man stort sett ganske tilfreds. 

(Visited 161 times, 1 visits today)