Når starta og slutta du på Jessheim vgs?

Jeg begynte på JVS i 1981 og var russ i 1984.

Hege på videregående

Hva jobber du med i dag?

I dag jobber jeg som rådgiver på skolen, men da jeg startet å jobbe her i 1995 så var jeg lærer. Det er læreryrket som er utgangspunktet for at jeg jobber på skolen. Rådgiver var noe jeg utdannet meg til senere.

Hva var opplevelsen din av å gå på Jessheim vgs?

Først og fremst at det var sosialt og morsomt å være på skolen! Jeg var nok litt skolelei etter ungdomsskolen og syntes skolen var gøy mest på grunn av det sosiale og fordi det var der alle vennene mine var. Det første året gikk jeg i en klasse hvor det var flere som var litt skoletrøtte og mest opptatt av det sosiale men heldigvis gikk alvoret opp for oss etter hvert, så det gikk bra til slutt!

Hvem var favorittlæreren din og hvorfor?

Alf Lind. Han var både engelsklærer og gymlærer, og jeg var glad i begge disse fagene. Jeg husker han som en veldig kunnskapsrik, blid og raus lærer. Vi leste mye litteratur, og det var det jeg likte aller best!

Hege i dag

Hva var favoritten din i kantina?

Gamleskolen hadde ikke så flott kantine som vi har nå. Og ikke like sunn! Men jeg husker det var vafler, og at det var om å gjøre å komme tidlig ned i kantina for å rekke og få kjøpt vaffel før det ble tomt.

Hvilken linje og hvilke fag tok du?

Jeg gikk språklinja på det som i dag er studiespesialisering men som het allmennfag da. Jeg hadde engelsk og fransk som fordypning, men også tysk og litt spansk.

Var det Jessheim vgs. Som gjorde at du ville bli lærer?

Jeg tenkte ikke på det at jeg skulle bli lærer da jeg var elev på skolen. Jeg ønsket å bli journalist. Siden det var vanskelig å komme inn på journalisthøyskolen så begynte jeg å studere engelsk på universitetet i Bergen samtidig som at jeg jobbet en del som vikarlærer. Det likte jeg veldig godt. Etter at jeg flyttet tilbake til Jessheim og etter en periode som lærer ungdomsskolen, så ble det behov for engelsklærer og samfunnsfaglærer på Jessheim vgs. Det var i 1995, og siden da har jeg vært her.

Føler du at Jessheim vgs. På noen måte har tatt deg dit du er i dag?

Ja det kan man vel trygt si, i og med at jeg har blitt værende her i så mange år! Mange av lærerne jeg hadde da jeg var elev ble etter hvert kollegaene mine, så de hadde i hvert fall ikke klart å skremme meg fra det å bli lærer. Tvert imot!

Jeg har nok tenkt noen ganger at det muligens er veldig lite kreativt og spennende å bli værende på samme arbeidssted i så mange år som jeg har vært. Men miljøet på skolen, både blant elevene og oss som jobber her har vært så bra at det har vært vanskelig å tenke seg at jeg kunne fått det noe bedre noe annet sted.

Hva er ditt beste tips til elever som går på Jessheim vgs. I dag?

Gjør ditt aller beste, men ikke vær alt for streng med deg selv. Husk å ha det litt morsomt også! Du kan ikke prestere på topp hele tiden, men du kommer i mål til slutt.

(Visited 96 times, 1 visits today)